Ademt

natuur ...

Limburgs groen

Lummen is omgeven door een prachtige natuur die uitnodigt om te wandelen en te fietsen. Vertrek vanuit de achtertuin van BlueBelle en ontdek de mooie kastelen De Burg, Het Hamel, Lagendal en Van Love of trek er op uit in het Lummensbroek, het Schulensbroek of in het wandelgebied van de Zwarte Beek. De bossen vormen een uitdaging voor de mountainbiker en tegelijkertijd een oase van rust voor de natuurliefhebber.

 

De verkeerswisselaar

Beter bereikbaar dan Lummen, wordt moeilijk … de verkeerswisselaar ‘het klaverblad’ is vlakbij. Gelegen op de Westrand van Limburg is dit een ideale uitvalsbasis voor pendelaars naar Leuven, Brussel en Antwerpen. Hasselt en Diest zijn maar 15 min met de wagen verwijderd. De trein kan u in Schulen nemen (5 min met de wagen).

Sport en ontspanning

Lummen beschikt over tal van sportfaciliteiten, waaronder een 9 holes golfterrein, het openbaar zwembad, een Finse piste en tientallen sportclubs.  Ontdek ook haar mooie bibliotheek en het  GCOC Oosterhof. Het gezellige marktplein verzamelt de centrale diensten, de kleuter- en lagere school, café’s en vormt de ontmoetingsplaats voor jaarlijkse evenementen. Gezelligheid troef ... Dit alles ligt op een boogscheut van BlueBelle.